Comisione, depozite, dobanzi Banca Transilvania in 2019

Acestea sunt comisioanele pentru un cont normal in lei, la Banca Transilvania, in 2019.

Comision intretinere card: 1 leu pe luna.
Comision depunere: 0 lei.
Comision retragere din bancomat: 0 lei.

Comision primire bani in cont: 5 lei. Cand primiti bani in cont, indiferent de suma, vi se ia un comision de 5 lei de catre banca.

Comision trimitere bani dintr-un cont BT in alt cont (prin interfata web): 2.5 lei. Atunci cand trimiteti bani din contul dumneavoastra BT catre un alt cont bancar.

Comision primire bani in cont (cont in euro): 0 lei. Atunci cand primiti bani intr-un cont in euro, banca nu percepe nici un comision.

Comision PayPal – Banca Transilvania: 0 lei. Este gratuit sa retrageti bani din PayPal intr-un cont bancar. Insa PayPal va face automat cross din dolari in euro. Primiti doar euro in contul bancar. Nu se pot primi dolari din PayPal.


Depozite si dobanzi la Banca Transilvania in 2019

Se pot face depozite direct din aplicatia web.

Insa dobanzile sunt foarte mici.

Undeva la 0.10% – 0.40% pentru euro. La un calcul, daca depuneti 5.000 de euro ca depozit, timp de 12 luni, castigati doar 20 de euro la finalul perioadei.

La 50.000 de euro, castigati 200 de euro, ceea ce este foarte putin.

Depozitele in lei au dobanzi ceva mai mari, cam de 1.5 – 1.7%. Insa destul de nesemnificativ daca luam in calcul inflatia din Romania care este foarte mare, pretul euro, dolar, lira creste de la o zi la alta.

Daca aveti economii, cel mai bine este sa pastrati banii in euro sau dolari.

La o inflatie de 5% pe an, leul pierde practic 5% din valoare in fiecare an.

Daca detineti sa spunem 10.000 lei (100 milioane vechi), daca ii tineti un an, pierdeti 5%, adica 500 de lei (5 milioane vechi).

Exista dobanzi mai mari la alte banci din Romania, insa in general banci destul de anonime, nicidecum banci de renume cum ar fi Banca Transilvania, ING, BCR, BRD etc.

Nu va recomand sa riscati cu astfel de banci.

ADAUGA UN COMENTARIU: