AWB DPD, Verificare Colet

Statusul unui colet care se livreaza prin firma de curierat DPD se poate veririca de aici.

Aceasta pagina este pentru coletele livrate catre persoane fizice in general de la magazine online cum este EMAG, Altex, Flanco, Decathlon etc. La fel, si pentru coletele trimise de catre persoane fizice catre un destinatar care este tot persoana fizica.

In cazul in care cautati pe Google o astfel de pagina unde sa introduceti AWB-ul, gasiti niste pagini cu totul nerelevante tot ce apartin de DPD (acestia opereaza si in afara Romaniei), insa acelea nu returneaza nici un rezultat atunci cand introduceti un cod de comanda sau un AWB.

De retinut este ca in pagina de verficare, aveti doua optiuni, verificare dupa numarul de transport, si verificare dupa numarul de referinta.
In cele mai multe cazuri, va este necesar “numarul de transport”.

Cand faceti o comanda de pe un site, de pe Internet, atunci cand coletul a fost predat curierului, gasiti in cont si un cod AWB pentru urmarirea coletului.

Copiati acel cod si apoi il introduceti pe site-ul DPD, astfel puteti sa verificati unde se afla coletul in orice moment.

Dupa circa 60 de zile, toate datele de pe site-ul DPD, aferente acelui AWB, se sterg.

Datele in urma introducerii unui AWB sunt publice, oricine le poate verifica, insa acestea nu contin nici un fel de date personale cum ar fi numele, adresa, expeditorul sau continutul coletului.

Cat dureaza pana ajunge un colet prin DPD?

Dureaza circa 2-3 zile.

De exemplu daca un colet a plecat din Bucuresti la data de 2 Iunie, de regula pe 4 Iunie este livrat.
Pentru distante mai mari, cum ar fi Oradea, Tulcea sau Constanta, poate dura cu 1-2 zile mai mult. Coletul va pleca de la expeditor si e posibil pe drum sa ajunga in anumite centre DPD de unde sunt incarcate in alte masini de transport care vor continua drumul catre destinatar.

ADAUGA UN COMENTARIU: